Exchange Imports not working
If Archive Shuttle is unable to import data into Exchange, the following steps and information will help Support investigate the issue:
General Information

  • Exchange Version information
  • Location of the Exchange Import Module (is it on the Archive Shuttle Core Server)
  • Archive Shuttle Core version
  • Archive Shuttle modules version
  • Outlook version

Steps to follow
Is it all items for all mappings? Yes/No. If yes, go to step 1, if no, go to step 2
Step 1
Check that the Exchange Import modules are scheduled.

  • This is on the Modules page
  • Take a screenshot of the schedule

Check that the Exchange Import module is enabled, and the Core is able to communicate with it.

  • The module should not show as red on the Modules page
  • Take a screenshot of the Modules page

Check that the link containing the target Exchange Information store has an Exchange Import Module that is mapped.

  • This is on the Links page
  • Take a screenshot, and highlight the link

Check that the link has the same staging area as the export was performed to.

  • This is on the Links page
  • Take a screenshot, and highlight the link

Check the version of Outlook that is installed where the module is located.

  • Ensure that the default profile is configured for an account that has full control on all mailboxes
  • Ensure that the default profile is configured to launch straight into Outlook, and that it is an online profile

Step 2
Is it some items for all mappings? Yes/No. If yes, continue with this step, if no, go to step 3
Check that the disk space is not exhausted.

  • Collect a screenshot

Check that the exported-but-not-imported figure has not exceeded 100%.

  • Take a screenshot of the System Health page

Review any errors on the Failed Items page.

  • Take a screenshot of the errors

Check that EWS Impersonation has been configured.

  • This is a setting in the module’s .exe.config file, see: https://support.quadrotech-it.com/staff/index.php?/Knowledgebase/ViewKnowledgebase/Article/79

Step 3
Did the import start, and then just stop? Yes/No. If yes, continue with this step, if no go to step 4
Check that the module doesn’t have a schedule defined.

  • This is on the modules page
  • Take a screenshot of the schedule

Check the disk space is not exhausted.

  • Collect a screenshot

Check that the exported-but-not-imported figure has not exceeded 100%.

  • Take a screenshot of the System Health page

Review any errors on the Failed Items page.

  • Take a screenshot of the errors

Check that EWS Impersonation has been configured.

  • This is a setting in the modules .exe.config file, see: https://support.quadrotech-it.com/staff/index.php?/Knowledgebase/ViewKnowledgebase/Article/79

Step 4
Gather logs:

  • Ensure that the module is configured for TRACE level logging
  • This is done on the modules page
  • Reprocess the item(s) or click on ‘Failed Imports’, or click on ‘Hanging Imports’
  • Wait 1-5 minutes
  • Generate a ‘Support Bundle’ for review by Support
Print Friendly, PDF & Email