Issue
It may happen that the installation of Archive Shuttle Modules fails on Enterprise Vault source server because some Archive Shuttle Modules usually EV Collector and EV Export module cannot be started successfully.
1. Following warning can be seen when installing the Archive Shuttle Modules.

2. This error can be seen in e.g. ArchiveShuttle.WebServicesLog.servername.EVCollector.Client.txt log.

2017-10-26 16:38:32Z|6152| 5|ERROR| OnStart|Service not started correctly. Void CreateInstance(System.Object, System.Guid ByRef, System.Object ByRef)
Exception from HRESULT: 0x8004010F
at ArchiveShuttle.Modules.Exchange.Helpers.RedemptionLoader.IClassFactory.CreateInstance(Object pUnkOuter, Guid& refiid, Object& ppunk)
at ArchiveShuttle.Modules.Exchange.Helpers.RedemptionLoader.NewRedemptionObject(Guid guid)
at ArchiveShuttle.Modules.Exchange.Helpers.RedemptionLoader.new_RDOSession()
at ArchiveShuttle.Module.EVCollectorModuleLibrary.Executor.InitializeRDOSession()
at ArchiveShuttle.Module.EVCollectorModule.Logic..ctor(IModuleClient moduleClient, ISQLCompactFactory sqlCeFactory, IExecutor executor, String installerFeature)
at ArchiveShuttle.Module.EVCollectorModule40.Program.<>c__DisplayClass1_0.b__0(String[] argument)
at ArchiveShuttle.Modules.Common.ServiceHolder..ctor(Action`1 serviceStartAction, String[] arguments, ModuleAction serviceStopAction)
at ArchiveShuttle.Modules.Common.ServiceImpl.OnStart(String[] args)

3. This error can be seen in install log file.

Error 1920. Service 'Archive Shuttle (EV Collector Module EWS)' (Archive Shuttle (EV Collector Module EWS)) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.

Solution
In case there is no firewall blocking the Archive Shuttle services and the services are running under the right service account. The right service account should be presented also in the Quadrotech registry keys as are:
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Quadrotech\
HKEY_CURRENT_USER\software\Quadrotech\
Then, it could be that there is Outlook profile missing on the Enterprise Vault source server which should be created for the service account under the Archive Shuttle Modules are running.
This error may be caused by a corrupt Outlook profile and re-creation of the profile may resolve this too. A reboot of the EV server might be needed before creating the new Outlook profile.
When creating the Outlook profile please:
– Ensure that the default profile is configured for an account which has full control on all mailboxes. Grant appropriate permissions to the service account under the Archive Shuttle Modules are running.
– Ensure that the default profile is configured to launch straight into Outlook (no prompts)
– Ensure that the default profile is an online profile (rather than cached mode)
– Ensure that the Service Account Default Outlook profile is set as default.

Print Friendly, PDF & Email